Verkeersongeval

Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange verongelukt in Tenerife, vriendin en zoon ook betrokken

- redactie - Bron: Belga, La Provincia, 20minutos
2 Marc Lagrange eerder dit jaar met Rocco Granata. © photo_news

De Antwerpse topfotograaf Marc Lagrange (57) is gisteravond verongelukt tijdens een toeristische uitstap op het Canarische eiland Tenerife. Hij was diezelfde dag op het eiland aangekomen. Dat is aan Belga bevestigd door een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Wie wil er nog naakt?
Antwerps topfotograaf Marc Lagrange kwam eergisteren om het leven bij een verkeersongeval in Tenerife. Enkele weken geleden zette hij - samen met collega Frank De Mulder - in onze krant nog zijn inzichten over de evoluties binnen het genre van de naaktfotografie uiteen. Dat interview (+) diepten we even voor u op.

2

Marc Lagrange was een internationaal gevierde fotograaf die zijn thuisbasis had in Antwerpen. Hij stond vooral bekend om zijn kunstzinnige naaktportretten, die enigszins doen denken aan het werk van Helmut Newton en Peter Lindbergh. Het gaat om verfijnde, stijlvolle composities, die een ode brengen aan schoonheid, sensualiteit en verbeelding.

Lagrange verkoos analoge fotografie boven digitale en legde zich de laatste jaren ook toe op videoproducties. De publicatie van zijn boek 'Diamonds and Pearls' in 2013 betekende zijn doorbraak bij het grote publiek.

Vriendin en zoontje ook betrokken

De omstandigheden van het ongeval zijn niet bevestigd. De Spaanse krant La Provincia bericht dat Lagrange en gezelschap met een golfkar aan het rijden waren op het terrein van hotel 'Abama', dat voor outdooractiviteiten bestemd is, toen het vehikel plots vier meter naar beneden is gestort.

Saskia Dekkers, Lagranges vriendin en styliste, zou ook bij het ongeval betrokken zijn, net als hun zoontje Lee. Over hun toestand is weinig bekend. De Spaanse nieuwssite 20minutos schrijft: "Een 47-jarige vrouw liep een ernstig hoofdletsel op en is daarvoor overgebracht naar de spoedafdeling van het universitair ziekenhuis van de Canarische Eilanden. Bronnen geven aan dat de vrouw buiten levensgevaar verkeert. De 14-jarige jongen heeft ook een ernstig hoofdletsel opgelopen. Over zijn toestand is niets geweten."

nieuws

zine