Uncanny Valley

"Brian Chippendale tekent zoals hij drumt: hyperkinetisch, vol beweging"

Undergroundicoon Brian Chippendale speelt op Uncanny Festival met Lightning Bolt en toont er zijn zeefdrukken

Zo woest als hij op de drums mept bij Lightning Bolt, zo wild gaat hij tekeer op papier. Het Gentse undergroundfestival Uncanny Valley nodigt icoon Brian Chippendale dit weekend uit voor een broeiende set en een kleurrijke expo. 

5 Brian Chippendale. © Damon De Backer

Een open huwelijk tussen undergroundmuziek en beeldende kunst, zo noemt het festival Uncanny Valley zichzelf. En Brian Chippendale past wonderwel in dat plaatje: kunstschool-drop-out, waanzinnige drummer van het avant-garde-punkduo Lightning Bolt en maker van comics en graphic novels met welluidende titels als Puke Force

Centrale gast ook van dit Gentse undergroundfestival: Chippendale speelt hier met Lightning Bolt, op zijn eentje als Black Pus en hij toont hier zijn beeldend werk in Gouvernement. 

Undergroundgod

Share

'Chippendale drumt zo snel en hard dat de muziek bijna abstracte ambient wordt. Dat zie ik ook terug op papier, als hij steeds weer die patronen herhaalt'

Wouter Vanhaelemeesch Programmator Vooruit

De aanloop liep een tikkeltje moeizaam. Zoals het een undergroundgod betaamt beantwoordde Chippendale zijn mails met behoorlijk wat vertraging, maar sinds gisteren hangen ze klaar: een dertigtal zeefdrukken.

nieuws

cult

zine