Food

Zelfs Sergio Herman zwicht ervoor: waarom granola een blijver is

Hoe komt het dat granola tegenwoordig onmisbaar is in koffiebars en ontbijtplekken? Waarom zoeken we massaal naar recepten om zelf aan het bakken te slaan? Zelfs Sergio ­Herman is gezwicht voor het betere crunchwerk, met dank aan health-specialiste Bie Verheye. Wij zetten ook onze tanden in de hype. 

Hype of here to stay? Granola is allesbehalve een recente ontdekking. De eerste versie van de gebakken graan­producten, ‘granula’, werd uitgevonden in 1863 door Dr. James Caleb Jackson. Daarop bedacht John Harvey Kellogg een nieuwe variant met geroosterde maïsvlokken, havervlokken, noten en zaden die hij ‘granola’ noemde.

Share

‘Velen geloven dat ze afvallen door granola, maar omdat het zo lekker is, hebben ze de neiging om een te grote portie te eten’

Viviane Van Dyck, voedingsexperte en auteur

“Terwijl de marketing van de met suikers en kleuren bewerkte granola zich vroeger op kinderen richtte, lijkt ­granola vandaag vooral aansluiting te vinden bij millennials”, zegt trendwatcher Kate Stockman.

cult

zine