Culinair Plus

We gingen eten met Sergio Herman en Dominique Persoone in de pop-up van Noma, waar 9.000 mensen op de wachtlijst staan

Slechts 7 weken open, 800 dollar per maaltijd

Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi’s pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken.

Wat voorafging: Sergio Herman en Dominique Persoone reizen een week door Mexico. Ze bezochten al de cacao­plantage van Dominique, lieten een Maya-tattoo zetten en dompelden zich onder in de Mexicaanse keuken. Mathieu Brees (Waalse chocolatier, en zakenpartner en boezemvriend van Dominique) reist mee.

Het eerste deel van de reportage kun je hier lezen. 

Tulum, een toeristische kuststad, op anderhalf uur rijden van Cancún. Het is de laatste bestemming op deze reis door Mexico. Sergio Herman voelt zich ondertussen op zijn gemak. De eerste dagen niet. Vermoeidheid en stress plakten aan zijn lijf.

zine