Is jouw kleine spruit geen al te grote fan van saaie lappen vlees? Verpak ze dan in een krokant laagje paneermeel en serveer ze met wortelstoemp voor gegarandeerd een blij gezichtje aan tafel.
Advertentie
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Voor de wortelstoemp:
500 g aardappelen, geschild en in stukken
500 g wortelen, geschild en in stukken
klontje boter
nootmuskaat
peper en zout
Voor de Wiener schnitzel:
4 kalfslapjes
peper en zout
50 à 70 g paneermeel
1 tl paprikapoeder
2 eieren, losgeklopt
klontje boter
Zo maak je het:
1. Zet de aardappelen en de wortelen in een kookpot onder met gezouten water en kook in ongeveer 20 à 25 minuten gaar.
2. Leg de kalfslapjes elk tussen een vel bakpapier en klop ze met een deegrol tot ongeveer 0,5 cm plat. Kruid met peper en zout.
3. Meng in een bord het paneermeel met het paprikapoeder.
4. Haal de vleeslapjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeelmengsel.
5. Verhit een klontje boter in een pan en bak, op een middelhoog vuur, de schnitzels in ongeveer 5 à 6 minuten aan beide zijden bruin en krokant.
6. Giet het water van de aardappelen en wortelen af en stamp samen met een klontje boter, de nootmuskaat, peper en zout tot een stoemp. Serveer met de Wiener schnitzels.
Mag het iets creatiever? Verstop je groentjes dan nu in een stukje kip!