Voeding

Vegetarisch vlees: er is een wereldwijde voedselrevolutie op komst

- Mac Van Dinther - Bron: De Volkskrant

De Vegetarische Slager uit Nederland bracht de supermarkt al vleesloze saté en werkt aan plantaardige biefstuk die beter smaakt dan het origineel. Nu is het tijd voor het grote werk: niets minder dan een wereldwijde voedselrevolutie.

3 Vegetarisch vlees © Thinkstock

De homp rozerode substantie die op het bureau ligt in de werkkamer van hoogleraar Atze Jan van der Goot in Wageningen zou bij oppervlakkige beschouwing prima kunnen doorgaan voor een stuk rosbief. Sappig vlees met malse spiervezels, waar het vocht uit druppelt als je erop drukt.

Een beetje kok zou er wel weg mee weten: langzaam braden in de oven, in dunne plakken snijden, nog mooi rosé van binnen, serveren met gebakken aardappeltjes en sla.

Maar de chef zou zich bij de neus genomen voelen als hij wist waar zijn vlees vandaan komt.