gesponsord

Van smaakmaker tot mooimaker: zo haal je meer uit je koffie!

- Aangeboden door ​De'Longhi Belgium
1 © Pexels

Alles uit je koffie halen? Kans is groot dat je je kopje sowieso al tot op de bodem leegdrinkt, toch valt er écht nog meer uit te halen. Van de tuin tot de badkamer, maar ook in je kopje: 5 koffiehacks voor je favoriete zwarte goud.

1. Een kruidenkick
Heeft je koffie z’n beste tijd gehad of is de kantoorkoffie maar flauwe, goedkope troep? Er zijn een paar kruiden die je kopje heel eenvoudig de nodige boost geven. Voeg bijvoorbeeld eens een snufje kaneel toe aan het koffiegruis alvorens je er heet water over giet. Ook kruidnagel, nootmuskaat of kardemom doen je koffie nog net iets avontuurlijker smaken. Trouwens, ook een snufje zout wekt je oude koffie weer tot leven. Het doet de bittere smaak afzwakken en geeft een lekkere kick aan je kopje.

2. Schudden maar
Je hebt geen fancy melkopschuimer en wil toch zo’n lekker zacht toefje schuim op je koffie? Giet je melk in een glazen bokaal, schroef het deksel goed vast en schud stevig. Een prima work-out voor de bovenarmen (wissel eens af dus…) én je melk wordt extra schuimig.

3. DIY koffiebuiltje
Geen lekkere koffie op het werk, op school of wie weet bij je schoonmoeder? Maak heel eenvoudig je eigen koffiebuiltje: schep vers gemalen koffiebonen in een koffiefilter en bind het buideltje vast. Het enige wat je vervolgens nodig hebt, is een kop heet water. Hang je buideltje er net als een theezakje even in en je hebt je eigen gebrouwen kopje koffie…

4. (N)ice!
Nog wat koffie over? Gooi hem niet door de gootsteen, maar vul een ijsblokjesvorm met het restje. Later kan je de ijsblokjes naar smaak in je koffie gooien voor een heerlijke ice coffee die wél lekker fris maar allesbehalve waterig smaakt.
Tip: zorg voor extra straffe koffie voor je ijsblokjes, want door het goedje in te vriezen verliest je koffie sowieso wat aan smaak.

5. Mooimaker
En het koffiegruis? Dat gooi je natuurlijk niet weg, want je kan er zoveel meer mee doen. Je kamerplanten een boost geven bijvoorbeeld, want het goedje blijkt prima meststof. Bovendien verdrijf je met een bodempje de vieze geurtjes in je koelkast en helpt het vuile potten of pannen schoon te schuren. Ook in de badkamer heeft het z’n nut: je maakt er eenvoudig een scrub mee voor je billen. Meng daarvoor een kwart kopje koffiegruis met drie eetlepels warm water en zet het mengsel zo’n tien minuten opzij. Voeg vervolgens twee eetlepels olijfolie toe en start to scrub!

Weet jij welke koffiemachine bij jou past?
Er bestaat nochtans een trucje om daarachter te komen. 
Deze test onderzoekt aan de hand van een paar eenvoudige vragen wat voor type koffiedrinker jij bent en welk soort toestel die dagelijkse kopjes nog beter doet smaken. Benieuwd?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier koffiedossier
Dossier koffiedossier

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine