open kaart

Restaurant Tapta: discreet, bescheiden en op een toegankelijke manier mooi en ­verfijnd

1 © rv

In 'Open kaart' bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Tapta in Antwerpen.

Echte chic schreeuwt niet, kwaliteit komt altijd ­bovendrijven en ware stijl heeft geen behoefte aan pretentie. Het zijn zaken die ik wel geloof, maar ­zelden in de praktijk zie omgezet worden. Bij Tapta zie ik het wel. Alles in dit restaurant is discreet, bescheiden en op een toegankelijke manier mooi en ­verfijnd. Een gepast wit canvas waarop de gerechten van chef Magali Verbaet kunnen schitteren.

Share

We willen Tapta ­verlaten met triomfantelijk trompetgeschal, zo lekker en gezellig hebben we gegeten, maar al dat lawaai zou niet passend zijn

Tapta is verbonden aan de Maurice Verbaet Gallery en huist op de benedenverdieping van de voormalige Antwerpse Waterwerken. De galerie deint op een niet opdringerige manier uit tot in het restaurant, een grote witte ruimte met veel licht en weinig tafeltjes.

nieuws

zine