Open kaart

Restaurant Rossi in Leuven: plastic, gezelligheid en geweldige gastronomie

In ‘Open kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Rossi in Leuven.

Share

Chef Felice Miluzzi heeft respect voor tradities en een hart voor authenticiteit, maar ­geen angst voor het experiment

Het regent pijpenstelen, of zijn het ultralange pasta’s? Als we bij Rossi binnenvluchten, kiezen we er toch voor om ons in de voortent te installeren, onder de elektrische branders. Wanneer de tentdeur wordt opengeritst en er weer een kletsnatte, verdwaalde wandelaar binnenwaait, zijn we blij voor hem en voor dit Italiaanse microklimaat: wit-rood geruite toiles cirées, karafjes wijn, witte en donkerbruine stoelen, oude foto’s en kleurige posters aan de muur, en een luid buona sera van de charmante Italianen in de piepkleine keuken. Italiaanser dan dit bestaat niet. 

Maar laat het clichématige interieur je niet bedriegen. Felice Miluzzi is een topchef die nog bij superster Massimo Bottura in de Osteria Francescana heeft gewerkt, en die op dezelfde manier kookt: met respect voor tradities en een hart voor authenticiteit, maar ­zonder angst voor het experiment.

nieuws

cult

zine