Open kaart

Restaurant Alberte in Gent: een matuur natuurtalent van 24 jaar

Ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde bespreken om de beurt een eetadres. Deze week trekt Femke naar Alberte in Gent. 

Share

Hier is een chef aan het werk die maar wat graag experimenteert

Of de naam Tom Pauwelyn misschien ergens een ­belletje doet rinkelen? Deze chef maakt momenteel furore in Gent. Zonder al te veel pr-cinema, ‘gewoon’ op talent. Met de hulp van souschef Tanguy Van Acker (met ervaring in Kadeau*, Publiek* en Benoit Dewitte*) bestiert Tom de knusse open keuken van Alberte, het restaurant van Phil Dewulf en Inge Demoor. Toch is het de zachtaardige glimlach van Toms vriendin Romy Deconinck die je bij aankomst ontdooit.

2 © rv

Gastvrouw Romy meet je een figuurlijke blinddoek aan. Voor de duur van zes gerechten die je met elkaar deelt (42 euro p.p.) bepaalt haar chef wat je precies voorgezet krijgt.

nieuws

cult

zine