gesponsord

Powerpasta! Volkoren spaghetti met butternut, walnoten en spek voor een stevige energieboost

Start jij 2018 met een gezondheidsmissie? Of je nu uren doorbrengt in de fitness, op de Finse piste of gewoon wat energie kan gebruiken tijdens de winterdagen, dankzij deze powerpasta gaat je innerlijke vuurtje weer stevig branden. Volkoren spaghetti, butternut, walnoten en spek zitten boordevol complexe koolhydraten en vezels, dus dat betekent: vaarwel hongergevoel, hallo tevreden spijsverteringsstelsel en gezond lichaam.

Wat heb je nodig? (4 personen)

500 g volkoren spaghetti
600 g butternutpompoen (geschild gewicht)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100 g walnoten
400 g gerookte spekblokjes
100 g Parmigiano Reggiano
zeste van 1 citroen
olijfolie
cayennepeper
peper en zout 

Zo maak je het:

1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking gaar.
2. Schil de butternut, haal de pitjes eruit en snij in kleine blokjes van 1 op 1 centimeter. Versnipper de rode ui en plet de knoflook. Hak de walnoten grof.
3. Verwarm een flinke geut olijfolie in een antikleefpan en fruit de ui 2 minuten aan. Voeg de knoflook, het spek en de butternutblokjes toe en roerbak in ongeveer kwartiertje gaar. Voeg de walnoten toe en bak 5 à 6 minuten verder. Breng op smaak met een snufje cayennepeper, de citroenzeste, peper en zout. Meng goed dooreen.
4. Meng het butternut-spekmengsel onder de spaghetti en dien op met Parmigiano Reggiano.

Zin in een dessertje? Probeer onze sinaasmadeleintjes met chocoladejasje.

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

nieuws

cult

zine