gesponsord

Pita deluxe: met eend en appel til je het broodje naar een hoger niveau

Ah, de pita. Dat prachtige samenraapsel van vlees, groenten, saus en brood dat je zo uit het vuistje kan eten. De klassieke versie met shoarma kan ons altijd bekoren, maar toegegeven: nu en dan hebben we zin in iets decadenters, en dan komt deze variant met eend en appel als geroepen. Ontdek zelf hoe fantastisch wild en pitabrood samengaan dankzij dit recept!

Wat heb je nodig?
500 g eendenborstfilet
2 el bloem
8 el mayonaise
50 g zongedroogde tomaten
2 rode uien
1 tl suiker
1/2 tl zout
100 ml azijn
2 appels, in schijfjes
1 el gehakte bieslook
enkele blaadjes ijsbergsla
1 grote wortel, geraspt
4 pitabroodjes
boter
olijfolie
peper

Zo maak je het:
1. Snij de rode uien in ringen en leg ze in de azijn. Doe er suiker en zout bij. 
Laat minstens een half uurtje marineren.
2. Mix de mayonaise met de zongedroogde tomaatjes glad. Kruid met peper. Verhit een klontje boter 
in een koekenpan en bak de appelschijfjes even aan. Kruid met de bieslook.
3. Snij het vet van de eendenborstfilet kruislings in. Kruid met zout. Bak op de velkant zonder vetstof. Draai om en bak ook aan de andere kant. Hou warm onder aluminiumfolie.
5. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster. Snij het vlees in dunne plakjes. Vul de broodjes met wat
ijsbergsla, wortel, appeltjes, rode ui en plakjes vlees. Schep er een lepel van de rode mayo op en serveer meteen.

Toch niet zo een fan van pulled pork? 
Probeer dan deze pulled duck, net iets feestelijker en super lekker!

Volg jij NINA al op Facebook?
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.

1 © Nina Kookt
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine