Reportage

“Ottolenghi maakt zelfs knolselder opwindend”

Watertanden met internationale succeskok in de Gentse Vooruit

2 Radiomaker Linde Merckpoel en Midden-Oostenkenner Brigitte Herremans leiden Yotam Ottolenghi door de avond. © Geert Braekers

Hij maakt van koolraap de sexy ster in een Valentijnsrecept en zorgde ervoor dat ook in Vlaanderen steeds meer mensen weten wat sumak is. En wanneer een boekhandelaar hem in Gent inviteert, ontploft het aantal inschrijvingen in enkele minuten. “Ottolenghi is opwindend eetplezier. Daar snakken wij naar.”

Share

De voorstelling begint tien minuten te laat omdat mensen de kok op straat herkenden en een selfie wilden

Tweeduizend mensen stonden op de wachtlijst en de 700 tickets voor de voorstelling van zijn nieuwste kookboek Simple in de Vooruit waren in minder dan acht minuten uitverkocht. “Hiermee hadden we het Sportpaleis kunnen vullen”, zegt organisator Bart Van Aken van de Gentse boekhandel Paard van Troje.

De voorstelling begint zelfs tien minuten te laat omdat de centrale gast op straat is aangeklampt door mensen die hem herkenden en een selfie wilden. Ook in de zaal stikt het van de zeer toegewijde fans, zoals de vrouwen die lid zijn van de ‘Ottolenghi Housewives’ die al tienduizend leden telt.

nieuws

cult

zine