Column
Dominique Persoone

Mijn alternatieve tante kwam met geneeskrachtige recepten die bobonne dan klaarmaakte. Ze noemde het niet bio, maar ‘nie gespoten’

1 Dominique Persoone. © Tim Coppens

Dominique Persoone, de Indiana Jones der chocolatiers, runt The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen en een cacaoplantage in Mexico.

Op maandag gaat Fabby boodschappen doen voor de hele week. Ze is altijd supergoed georganiseerd en elke week opnieuw tovert ze een heerlijk menu voor het gezin op tafel. Mocht het aan haar liggen, dan zijn alle grondstoffen bio, maar de keuze in bio­winkels is iets beperkter. Daarom hebben we een deal: de ene week eten we bio, de andere week gaat ze naar een gewone winkel (die natuurlijk ook bio heeft) waar ze de reguliere merken van limonade, bier en chips verkopen. Zo is er evenwicht tussen gezond en vettig.

Ik ben niet tegen bio. Biobloemkolen zijn bijvoorbeeld lekkerder dan gewone, maar bij sinaasappels is het net andersom: soms zijn de biologische extreem zuur en bitter. 

nieuws

cult

zine