Aangeboden door Lidl

Met dit geniale extraatje maak je die zomerse cocktail dubbel zo verfrissend

Op een hete zomerdag kan een frisse cocktail een reddende engel zijn. Of misschien een ijskoud waterijsje? Kiezen hoeft niet, combineer beide gewoon tot een verfrissende én visueel straffe zomerdelicatesse.

Wat heb je nodig? (per cocktail)

45 ml wodka
30 ml triple sec
30 ml limoensap, sap en zeste
zout
ijsblokken

Extra voor het waterijsje:
1 snackkomkommer, in plakjes

Zo maak je het:

Waterijsje:
1. Maak extra cocktails om cocktail-waterijsjes mee te maken.
2. Vul de waterijsjes-vormen met de cocktail.
3. Voeg een een plakje komkommer toe voor een mooi visueel effect.
4. Laat minstens 12 uur hard worden in de diepvriezer
5. Haal de waterijsjes vlak voor serveren uit de diepvriezer en presenteer ze in het glas waarin de cocktail wordt geserveerd.
6. Giet de cocktail over de ijsjes.
7. Snijd een limoenschijfje tot de helft doormidden en plaats op de rand van je glas.

Cocktail:
1. Meng in een schaaltje het zout met de limoenzeste.
2. Bevochtig de rand van het cocktailglas met een limoenpartje en dep in het zout. 
3. Doe het limoensap samen met de wodka, triple sec en enkele ijsblokken in een shaker. Shake ongeveer 30 seconden.
4. Zeef de cocktail en giet in het glas.

Probeer je graag iets nieuw? Onze champagnecocktails vallen alvast in de smaak!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine