Open Kaart

La Paix in Anderlecht kreeg van Michelin een tweede ster. Een beloning voor vakmanschap en vernieuwingsdrang

- Femke Vandevelde - Bron: Eigen berichtgeving
2 DMM1201 open kaart © rv

Ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde bespreken om de beurt een eetadres. Deze week trekt Femke naar La Paix in Brussel.

Een bord waarop met krijt de prijzen van het vee werden genoteerd en een kleine comptoir met ‘Banque’ erboven herinneren aan de roots van La Paix: een brasserie voor veekooplui, recht tegenover de slachthuizen van Anderlecht.

Gastvrouw Nathalie heeft fijne herinneringen aan die volkse zaak van haar ouders, maar is net zo goed heel trots op de accolades die ze nu als topgastronomisch ­restaurant binnenhalen. David Martin is chef van het jaar (Gault&Millau) en kreeg er van Michelin een tweede ster bij. Niet alleen een beloning voor zijn vakmanschap, maar ook voor zijn voortdurende vernieuwingsdrang.

Share

La Paix stond al een eeuwigheid op mijn verlanglijstje en dat van ­vriendin M. Dus gaan we enthousiast voor de vier gangen (100 euro)

Martin is een rusteloze ziel, een hyperkinetische zoeker.

nieuws

cult

zine