Culinair

Kobe Desramault opent bakkerij in Bokrijk

1 Kobe Desramaults. ©Stefaan Temmerman

Bijna een half jaar nadat Kobe Desramault de deuren van In De Wulf achter zich dicht trok, laat de sterrenchef weer van zich horen. Op 25 juni opent Desramault een bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk, zo meldt De Standaard.

De specialiteit van de nieuwe bakkerij wordt een zuurdesembrood met ingrediënten uit de omgeving. Het brood zal ook verkocht worden in het museum. Daarnaast wordt het Bokrijks Brood in heel Limburg verkocht in foodtrucks.

Drie jaar geleden opende Desramaults al een eerste eigen artisanale bakkerij in Gent, De Superette, waar je ook terecht kan voor ontbijt, brunch, lunch en diner. Het nieuwe broodatelier van De Superette past perfect in Bokrijk, zegt hij. "We willen de traditionele kunst van het broodbakken omzetten in een hedendaagse en zelfs toekomstvisie. In Bokrijk heeft men een groot respect voor die traditie, en voor het toekomstgericht werken rond een lokaal ambacht."

zine