Interview

Jeroen Meus: “Een burrata met tomaten op een bord leggen, dat noem ik niet koken”

De meest succesvolle tv-kok van Vlaanderen heeft een nieuw boek uit. Winterkost serveert 75 recepten op maat van het donkerste seizoen. Een babbel met Jeroen Meus én natuurlijk een voorsmaakje.

Nee, hij is eigenlijk niet zo happig op interviews, geeft hij toe. Hij heeft elke vraag al duizend keer beantwoord en ze worden almaar softer, terwijl hij zelf steeds sterkere standpunten inneemt. Maar het moet gezegd: hij beantwoordt elke vraag met het enthousiasme van een jong ­veulen.

Share

‘Een burrata met tomaten op een bord leggen, dat noem ik niet koken’

Jeroen Meus

Je bent een grote fan van gekookt eten, schrijf je in het voorwoord van Winterkost. Wat maakt die gerechten zo aantrekkelijk voor je?

“We zijn alles aan het veranderen, ook ons eten, en daar verzet ik me met elke cel van mijn lijf tegen. Tegenwoordig moet alles sneller en met minder ingrediënten – zoals bij Pascale (Naessens, red.)

nieuws

cult

zine