Open kaart

Hier maak je niet alleen je maag, maar ook je geweten gelukkig

In Carcasse in Koksijde is vlees zoals het hoort

In ‘Open Kaart’ bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trekt Lene Kemps naar Carcasse in Koksijde.

Jaren geleden namen vrienden mij mee naar beenhouwer Dario Cecchini in Panzano. Terwijl hij zijn vlees sneed, zong hij aria’s en citeerde hij Dante, die – zo wil de legende – klant was bij een van zijn voorvaders, want Dario is de zesde generatie Cecchini-slagers. Zijn filosofie om alles van het dier te gebruiken, en niet alleen maar bistecca Fiorentina te verkopen, klinkt ondertussen volledig logisch en het is ook de aanpak die Dierendonck hanteert. “In Carcasse werkt Hendrik Dierendonck, net zoals in de beenhouwerij, van kop tot staart. Niets gaat verloren”, staat er in het menu te lezen.