Aangeboden door Lidl

Hét sausje waar je deze feesten mee scoort? Avocadosaus bij zalmrolletjes 2.0

Een lekker sausje kan een feestmaal maken of kraken. Serveer deze gezonde creatie van avocado en basilicum bij je fingerfood, grillgerechten of zelfs in een pasta voor een smeuïge en smaakvolle finishing touch. Héérlijk bij deze gepimpte zalmrolletjes, bijvoorbeeld!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 g gerookte zalm
250 g roomkaas
2 el bieslook, fijngehakt
klein handvol basilicum
2 el mayonaise
1 avocado
1/2 tl cayennepeper
30 g gemengde noten, fijngehakt
1/2 citroen, zeste + sap
peper en zout
scheutje water

Zo maak je het:

1. Hak de bieslook en de noten fijn. Meng 1 el bieslook onder de roomkaas en kruid met peper en zout.
2. Leg de zalmfilets in twee rijen dakpansgewijs op elkaar. Besmeer de oppervlakte met de roomkaas en rol de twee rijen op. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de vriezer.
3. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met de mayonaise, basilicum, het citroensap en –rasp, een scheutje water, cayennepeper en zout in een blender en mix glad. Schep de saus in een spuitzak en leg in de koelkast.
4. Haal de zalmrollen uit de vriezer, verwijder het folie en snijd in plakken van 1,5 cm. Steek in elk rondje een stokje. Maak met de avocadosaus een mooie streep over de borden en leg in het midden telkens een zalmlolly. Werk de borden af met toefjes avocadosaus, de gehakte noten, bieslook en basilicumblaadjes. Geef er de resterende avocadosaus bij.

Nog zalm over? Maak er dan deze heerlijke zalmsoep mee!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine