Open kaart

Grade in Gent: veel passie, te weinig diepgang en creativiteit

In 'Open kaart' bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Femke naar Grade in Gent.

Share

De kreeft is lekker, maar moet constant op haar hoede zijn voor de overaanwezige dille

Aan de Gentse Charles de Kerchovelaan draaide Grade sinds 1986 als een tierelier, geliefd bij jong en oud. Je belandde er op zomerdagen spontaan in de tuin, om ’s winters na een ribeye bearnaise richting loungebar te verkassen. Tot Grade in 2016 de deuren sloot. Een gevolg van de witte kassa? Het circulatieplan? Joost mag het weten. Of Piet Rogiers, in dit geval; al meer dan 30 jaar chef (met ervaring in De Karmeliet) én trotse bezieler van Grade.

2 © rv

Een half jaar geleden maakte Grade een comeback in een kleiner pand in Ledeberg. Door fiere buurtbewoners vrijelijk het Shoreditch van Gent genoemd, wegens ‘jong’, ‘betaalbaar’ en ‘toegankelijk’, door de ­ligging bij de op- en afrit van de snelweg.

nieuws

zine