gesponsord

Fancy fingerfood om vingers bij af te likken: zoete aardappelkoekjes met pulled pork

Een groot feest of bescheiden onderonsje op de planning? Met dit bijzondere aperitiefhapje scoor je ge-ga-ran-deerd. Pulled pork op zich is al fantastisch lekker, maar combineer het pittige varkensvlees met de zachte smaken van zoete aardappel, en je belandt in fingerfood heaven. Smakelijk!

Wat heb je nodig?
500 g varkenshaasje
400 ml tomatenketchup
1 tl mosterd
1 el azijn
4 el suiker
200 g zure room
enkele takjes peterselie
zonnebloemolie 
peper en zout 

Voor de aardappelkoekjes: 
400 g zoete aardappelen, geraspt
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje look, geperst
1 el verse tijmblaadjes
2 à 4 el bloem
2 eieren
zout

Zo maak je het:
1. Verwarm de ketchup al roerend met de mosterd, azijn en suiker. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat afkoelen. 
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in gelijke stukken van 10 cm en kruid met peper en zout. 
Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete olie. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 40 minuten, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven. 
3. Meng de rode ui, de knoflook, de tijm, de bloem en de eieren onder de geraspte zoete aardappelen en kruid met zout. 
Verhit een scheutje olie en bak goudbruine koekjes van het aardappelmengsel. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. 
4. Kruid de zure room met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Breng op smaak met peper en zout en meng er de saus onder.
Schep op elk aardappelkoekje een schep van de zure room en een lepel pulled pork en werk af met een takje peterselie.

Nog wat zoete aardappelen over? 
Voorzie in je volgend weekmenu deze steak met krokante zoete aardappel.

Volg jij NINA al op Facebook?
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

zine