Aangeboden door Lidl

Een varkenshaasje wordt een smeuïge smaakbom als je deze saus er binnenin verstopt

Een varkenshaasje is zo al pure verwennerij. Maar vul je het stuk vlees met een sausje van champignons, basilicum en pijnboompitten, dan gaat het smaakgehalte de hoogte in en wordt het pas echt genieten. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

800 g varkenshaasje
4 sjalotten, gesnipperd
150 g Parijse champignons
1 teentje knoflook, geperst
handvol basilicumblaadjes + enkele blaadjes voor de garnering
handvol pijnboompitten
40 g Parmigiano reggiano, geraspt
500 g spaghetti
300 g kruidenkaas
boter
olijfolie
peper & zout

Zo maak je het:

1. Maak de champignons schoon en snijd ze grof. Bak de champignons met de sjalotten en de knoflook goudbruin in olijfolie tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. Kook de spaghetti beetgaar in licht gezouten water.
2. Doe het champignonmengsel, samen met het basilicum, ½ dl olijfolie en de pijnboompitten in een blender en mix grof. Kruid de champignonpesto bij met peper en zout.
3. Snijd het varkenshaasje voor de helft in. Vul de holte met de champignonpesto en sluit met houten prikkers. Kruid het vlees met peper en zout.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in boter. Leg in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven. Giet de spaghetti af en meng er de kruidenkaas onder. Snijd het varkenshaasje in mooie plakjes en serveer bij de pasta. Werk alles af met de kaas en extra basilicumblaadjes. 

Niet wild van varken? Probeer dan onze heerlijke fazant!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine