Open Kaart

Eed in Leuven: strak en eenvoudig, inventief en verfijnd

In 'Open kaart' bespreken ancien Lene Kemps en jonkie Femke Vandevelde om de beurt een eetadres. Deze week trok Lene naar Eed in Leuven.

Wat een verrassing. Zo’n discreet, stijlvol en modern restaurant. Hoewel we in Leuven ondertussen culinair wel wat gewend zijn – Rossi, Taste, Merkat – worden we van Eed toch weer aangenaam warm vanbinnen. Al is het maar omdat ik twee zaken die me nooit iets hebben gezegd – kurk en kool – plots in een heel ander licht zie.

De kurk is zwart en plakt op de muur, als een mooie achtergrond van een sober, ruim en warm interieur, en hij zorgt voor een aangename ­akoestiek. De kool ligt op het bord, in allerlei vormen en met een verfijning die ik nooit voor mogelijk had gehouden.

Als aperitief kiezen we een natuurlijk parelende wijn: rouletabulle (12 euro), een ontdekking. We gaan voor het driegangenmenu (45 euro), ik met aangepaste wijnen (14 euro), vriendin P met de mocktails (14 euro).

nieuws

cult

zine