Gastronomie

Drie Belgen in top 100 van beste chefs ter wereld

1 Christophe Hardiquest, Peter Goossens en Gert de Mangeleer. © rv

Volgens hun collega-chefs behoren drie Belgische chefs tot de honderd beste koks in de wereld. Dat blijkt uit een lijst van het Franse magazine Le Chef. Voor de vijfde keer staat een Fransman op de prestigieuze eerste plek.

“Welke vijf internationale chefs die het beste de waarden van het beroep uitdragen, creëren een onweerstaanbare keuken waar je zeker moet langslopen?” Dat is de vraag die alle chef-koks met twee of drie Michelinsterren voorgeschoteld kregen van het Franse magazine. Het is de vijfde keer dat de lijst wordt opgesteld. Voor ons land houden Christophe Hardiquest (66ste), Peter Goossens (79ste) en Gert de Mangeleer (87ste) de eer hoog. Zijn houden respectievelijk de restaurants Bon Bon, Hof van Cleve en Hertog Jan open.

De Franse chef Arnaud Donckele, van het restaurant La vague d’or uit Saint-Tropez. Hij volgt Michel Troigros op. Het is de vijfde keer dat een Franse chef op de eerste plaats pronkt. Ook de top vijf van best vertegenwoordigde landen in de lijst blijft onveranderd met Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Italië en Spanje.

nieuws

cult

zine