Aangeboden door Lidl

Dit is het geheim voor een echte Italiaanse tomatensaus met intense smaken

Is je Italiaanse tomatensaus een beetje flauw? Laat hem gewoon lekker lang sudderen om alle smaken tot hun volle intensiteit te laten komen. Wij maken ineens een XL-portie, want tomatensaus heb je nóóit te veel. 

Wat heb je nodig? (voor 3 liter saus)

4 teentjes knoflook, geperst
2 rode uien, fijngesnipperd
1,5 kg trostomaten, in partjes
4 x 240 g gepelde tomaten (= 4 blikken)
70 g tomatenpuree
3 chilipepers, fijngehakt (of 1 el cayennepeper)
4 blokjes groentebouillon
bosje tijm, vastgebonden met keukentouw
2 el gedroogde oregano
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Bak de ui met de knoflook en chilipeper zacht. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpartjes en het bosje tijm toe. Laat 15 minuten zachtjes sudderen.
2. Voeg de blikken gepelde tomaten toe, brokkel er de bouillonblokje bij. Laat 1,5 uur op een zacht vuur verder koken zodat alle smaken intens en diep worden.
3. Verwijder het bosje tijm en mix de saus glad. Roer er de gedroogde oregano onder en kruid eventueel bij met peper en zout. 

Liever een ander sausje? Deze avocadosaus zal zeker in de smaak vallen!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine