Aangeboden door Lidl

Detox na de feestdagen dankzij deze vederlichte kip curry met véél groenten

Phoe, zit je ook zo vol na al die feestelijke maaltijden? Tijd om je maag wat rust te gunnen. Dit gerecht met gestoomde kip en groenten is heerlijk licht, zit nog boordevol vitaminen en is klaar in een wip. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 kippenborstfilets
2 el currypoeder
6 wortelen, geschild, in plakjes
200 g sperziebonen, gedopt
1 kleine broccoli, in roosjes
250 g witte rijst

Voor de dressing:
1/2 limoen, sap & zeste
1/2 groentebouillonblokje + 120ml kokend water
2 lente-uien, in ringen
zonnebloemolie
peper en zout

Zo maak je het:

1. Kruid de kippenborstfilets met de helft van het currypoeder, peper en zout. Leg ze in de stoomkoker. Leg ook de wortelen, de broccoliroosjes en de boontjes in de stoomkoker. Stoom alles in ongeveer 15 minuten gaar. Heb je geen stoomkoker? Kruid de kip dan met het currypoeder, peper en zout en bak in wat boter of olie goudbruin en gaar. De groenten kun je blancheren in licht gezouten water en nadien even aanstoven in vetstof.
2. Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Los het bouillonblokje op in 120 ml kokend water. Doe er 1 el olie, het resterende currypoeder, de limoenzeste en het limoensap bij en meng goed. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
3. Verdeel de groenten en de kipfilets over de borden en lepel er de dressing over. Serveer met de rijst.

Meer gezonde voornemens? Proef dan ons gezond slaatje!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine