Aangeboden door Lidl

De gourmet burger van je dromen maak je zélf: met zwartepepersaus en... whisky!

Voor een sappige gourmet burger hoef je je helemaal niet richting een burgerrestaurant te begeven. Haal wat rundvlees in huis, knapperige pistolets, verse groenten én haal bij het maken van de zwartepepersaus de whiskyfles boven. In een-twee-drie tover je zo zelf die Amerikaanse klassieker in een luxe-uitvoering op tafel. Dig in!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 pistolets
600 g americain natuur
2 tomaten
1 rode ui
multicolorsla
boter
peper en zout

Voor de pepersaus:
whisky
3 el sausbinder
200 ml runderbouillon
zwarte peper
1 tl mosterd
50 ml room 

Zo maak je het:

1. Was de multicolorsla, snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.
2. Kruid de americain met peper en zout en vorm tot 4 hamburgers. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de hamburgers naar eigen voorkeur saignant, à point of bien cuit. Haal de hamburgers uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
3. Maak de saus: Verwijder het bakvet en blus de pan met een scheutje whisky. Voeg de runderbouillon toe. Kruid met de zwarte peper en mosterd en voeg de room toe. Los de sausbinder op in een beetje koud water en voeg toe aan de saus. Laat al roerend enkele minuten indikken. Kruid bij naar smaak.
4. Snijd de pistolets open en smeer op elke helft wat pepersaus. Beleg vervolgens met een blaadje multicolorsla, de hamburger, een schijfje tomaat en wat rode ui.

Zin in meer fingerfood? Probeer onze heerlijke aardappelkoekjes met pulled pork!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

nieuws

cult