Open kaart

Culinaire hotspot I Ragazzi in St-Martens-Latem: genoeg troeven om terug te komen

Femke Vandevelde fileert een culinaire hotspot.

In een degelijk Italiaans restaurant pruttelen de sauzen op het vuur terwijl er door de locals vurig wordt gegesticuleerd over de risotto. Kortom: aan flair, passie én smaak is er zelden een gebrek.

Share

Tussen de ruim 30 gerechten staan ‘veilige’ keuzes als vongole of tagliata, maar voldoende andere gerechten krijgen een eigen invulling

Wanneer ik het gordijn opzij schuif, vang ik al bij de marmeren toog een gezellig rumoer op. De ober wijst ons vriendelijk maar gehaast een tafeltje aan bij het banket. Daar is de ruimte tussen de tafeltjes zo krap dat je de buren trakteert op een twerkfestijn bij het inschuiven.

Ook de afgebeelde figuren op de menukaart maken het wel heel erg gezellig; een knipoog van de drie ‘ragazzi’, of ‘jongens’, achter het restaurant. Gastheren Bram Vanaudenaerde en Alex Maes haalden keukenwolf Jakob Everaert binnen als chef.

nieuws

cult

zine