Aangeboden door Lidl

Bourgondisch stoofpotje voor een luie winterdag: amper werk aan en amper afwas

In de winter wil je cocoonen, niet uren in de keuken staan. Dan is dit hartige stoofpotje ideaal: er is weinig voorbereiding aan, je hoeft er verder niet naar om te kijken en achteraf moet je maar één pan afwassen. Jackpot!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 g wortelen, geschild en in reepjes
400 g krieltjes, gehalveerd
3 stengels selder, in kleine blokjes
6 sjalotten, geschild en in partjes
200 g gerookte spekreepjes
4 boerenworsten, gehalveerd
300 ml groentebouillon (300 ml water + 1/2 groentebouillonblokje)
4 takjes tijm
boter
peper en zout

Zo maak je het:

1. Bak de spekreepjes in boter goudbruin. Voeg de worsten, sjalotten en de selder toe en bak 10 minuten mee.
2. Schep er de krieltjes en worteltjes onder. Schenk er de bouillon bij en breng aan de kook. Kruid met de tijm, peper en zout en laat, met deksel op de pan, nog 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
3. Haal het deksel van de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer meteen.

Mag het oldskool zijn? Probeer dan zeker dit winters stoofpotje!

1 © Lidl
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Elke dag vers

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine