Interview Plus

"Als ik een beenhouwerij in Sint-Idesbald kan laten draaien, dan kan ik het ook in Parijs of Londen"

’s Lands bekendste slager Hendrik Dierendonck opent in Brussel een winkel volgens zíjn regels

Een slager die pleit voor minder maar beter vlees, dat is Hendrik Dierendonck (42). "Slagers zijn traiteurs geworden die niets meer zelf maken", zegt de West-Vlaamse commerçant, die in Brussel een ouderwetse beenhouwerij met lokale producten wil openen.

Achttien januari. Schrijf het op. Dan is het zover. Dan kom ik naar Brussel.” Zijn derde winkel zal het zijn, de eerste in de hoofdstad, ver weg van de slagerij in Sint-Idesbald en het aanpalende restaurant Carcasse, de winkel in Nieuwpoort en zijn atelier en verwerkingshuis in Veurne. Goed voor vijftig medewerkers.

Hendrik Dierendonck is niet vies van ambitie: “Elf jaar geleden heb ik de winkel in Sint-Idesbald (die hij van zijn vader, slager Raymond overnam in 2001, KK) verbouwd tot een open, transparante slagerij.

nieuws