gesponsord

Verminder uw eigen verbruik én de CO2-uitstoot met een derde!

1 © Getty Images

Wie zijn meer dan twintig jaar oude cv-ketel vervangt door een nieuw energie-efficiënt toestel met condensatietechnologie, doet in één klap zijn verwarmingsfactuur én CO2-uitstoot dalen met 30%. Voor de Belgische woningmarkt, waarin nog meer dan een miljoen oude cv-ketels in omloop zijn, is het besparingspotentieel enorm.

De helft van de huizen in België dateert van voor 1970 en is onvoldoende geïsoleerd. Bovendien verwarmen meer dan een miljoen huishoudens hun woning met een cv-ketel ouder dan twintig jaar. Een efficiënte verwarming is daarom de snelste weg naar een energiezuinig en koolstofarm woningenpark. Dat is niet alleen vandaag een goede zaak, maar ook in de toekomst. Want een moderne cv-ketel kan u op termijn (bijvoorbeeld na een ingrijpende renovatie) zonder problemen combineren met hernieuwbare technieken, zoals een zonneboiler of warmtepomp.

Vervangen na 20 jaar

Eigenlijk is het heel eenvoudig: is uw cv-ketel ouder dan twintig jaar, dan vervangt u hem beter door een energiezuinig toestel. Zo vermijdt u ook comfortproblemen in huis. Met een versleten cv-ketel krijgt u uw huis op termijn niet meer warm en stookt u haast letterlijk uw geld op. Als u een zeer oude ketel vervangt, bespaart u al gauw honderden euro’s per jaar.

Bereken hoeveel u bespaart met een nieuwe cv-ketel.

Ook met het oog op een verbouwing is een nieuwe mazoutketel interessant. Omdat een moderne ketel zonder problemen ‘moduleert’ tussen een bepaald minimaal en maximaal vermogen, stemt hij zijn vermogen voortdurend af op de warmtevraag van uw woning. Als u tijdens een verbouwing bijvoorbeeld bijkomend isoleert, werkt uw nieuwe ketel achteraf heel energiezuinig zonder voortdurend aan- en uit te springen.

LEESTIP: 10 tips voor een lagere stookoliefactuur

Jaarlijks onderhoud

Is uw cv-ketel nog in orde? Vergeet dan zeker het verplichte jaarlijkse onderhoud niet. Dit brengt u meer geld op dan dat het kost. Algemeen mag u aannemen dat u met een goed onderhouden cv-ketel 12% bespaart op uw jaarverbruik. Bovendien is ook het risico op een defect een stuk kleiner. Zo gaat u met een gerust hart de winter in.

Met deze handige tool vindt u snel een vakman voor het onderhoud van uw mazoutketel.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.
Dossier Informazout
Dossier Informazout

Lees alle artikels

nieuws

cult

zine