gesponsord

Sibelga zoekt ICT-toppers voor grootste uitdaging in zijn geschiedenis

2 Sibelga zoekt gedreven en gepassioneerde ICT'ers met een neus voor innovatie. © Sibelga

De digitale transformatie van de energiesector plaatst ICT meer dan ooit in het voetlicht. Ook Sibelga brengt daarbij twee werelden samen: utilities meet ICT. Het bedrijf staat voor de grootste ICT-uitdaging in zijn geschiedenis en zoekt daarom gedreven en gepassioneerde ICT’ers met een neus voor innovatie.

Sibelga beheert de distributienetten voor aardgas en elektriciteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het bedrijf levert via een netwerk van kabels en leidingen energie aan burgers en ondernemingen, maar staat onder andere ook in voor de meteropnemingen en de straatverlichting. “We staan aan het begin van een heuse revolutie”, zegt CIO Herbert Carracillo. “De digitalisering mag dan al verder zijn doorgedrongen bij de banken en de telecombedrijven, bij ons is de impact veel groter. Onze diensten zijn bedrijfskritisch, voor iedere burger en onderneming. Zonder elektriciteit en gas valt alles stil. De schaal en de impact van onze activiteiten maken het net zo boeiend om hier aan ICT te werken.” De CIO spreekt vanuit ervaring. Eerder dit jaar stapte hij vanuit de financiële sector naar Sibelga over.

“De uitdagingen zijn groot”, vervolgt hij. “We evolueren naar slimme meters, smart grids en intelligente straatverlichting, er is een stijgende vraag naar laadpunten voor elektrische voertuigen, en noem maar op.” Ook de gebruiker speelt een belangrijke rol in de transitie van de sector. Consumenten en bedrijven zijn vaak ook zelf producenten, bijvoorbeeld via fotovoltaïsche panelen. “Bovendien gaan mensen veel bewuster om met energie. De verbruiker wil concreet inzicht in zijn consumptiepatroon, verandert het in real time in functie van de fluctuaties op de markt, stapt over naar een andere leverancier, enzovoort.” 

2 Sibelga CIO Herbert Carracillo zoekt ICT-toppers. © Sibelga

Sleutelrol voor ICT

De energietransitie vindt op verschillende fronten plaats. Sibelga vormt een essentiële schakel binnen de energiedoelstellingen van Brussel voor 2020: minder uitstoot van broeikasgassen, meer productie van hernieuwbare energie en meer energie-efficiëntie. “We passen onze netwerken aan in functie van de nieuwe context”, zegt Herbert Carracillo. “We zetten daarbij maximaal in op ICT, zodat we van op afstand elke vezel van ons netwerk kunnen controleren en aansturen, tot bij de klant.” Het uiteindelijke doel is duidelijk: het hele energieverhaal proactief en preventief monitoren om het leven van de burger te verbeteren. “Dat maakt ons traject zo boeiend op het vlak van ICT. We zijn een nutsbedrijf dat de digitale wereld instapt. Bovenop onze gasleidingen en elektriciteitskabels passen we de digitale revolutie toe.”

Innovatie

De ICT-activiteiten van Sibelga zijn navenant. Bovendien is het actieterrein heel breed: van ERP en CRM, tot de implementatie van systemen voor smart metering, Internet of Things en robotica. Daarom krijgt het ICT-team van Sibelga – 100 interne en 250 externe medewerkers – uitbreiding. “We zijn continu op zoek naar nieuwe gemotiveerde en dynamische collega’s”, zegt Herbert Carracillo. “We zoeken mensen die de professionele lat hoog leggen, die de zaken vooruit laten gaan en die fier zijn op wat ze doen.” Zo heeft Sibelga onder meer vacatures voor architecten, projectleiders, analisten, telecomspecialisten (in het kader van IoT) en exploitatie-ingenieurs. “Voor toppers is er bij ons altijd plaats, net als voor talenten die bij ons tot toppers willen uitgroeien. Aan boeiende jobs is er alvast geen gebrek. We staan aan het begin van een fascinerende transformatie, met een waslijst aan innovatieve projecten.”

Zin om te werken bij Sibelga? Bekijk de jobs hier.

Share

We zijn een nutsbedrijf dat de digitale wereld instapt. Innovatie, schaal en impact zijn de kernwoorden voor onze ICT-projecten.

Herbert Carracillo, CIO bij Sibelga
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.

nieuws

cult

zine