Proximus

Proximus-CEO Leroy: “Soms moet je mensen pushen om zich om te scholen”

Baas telecomreus wil via opleidingen naakte ontslagen beperken

1 Proximus-baas Dominique Leroy. In haar bedrijf zijn 1.900 banen bedreigd. © BELGA

Dominique Leroy hoopt dat veel van de 1.900 werknemers, wier job op de helling staat, zich kunnen omscholen, zodat de afvloeiingen lager uitvallen. Of beter: zich willen omscholen. “Want soms moeten mensen wel een duwtje krijgen”, zegt de Proximus-CEO.

De komende drie jaar moeten bij het telecombedrijf ruim 1.900 banen verdwijnen. Tegelijk wil Proximus 1.250 nieuwe mensen aanwerven. Daarvan zijn er 750 nodig voor de uitbreiding van de ICT-activiteiten, en nog eens 500 voor nieuwe digitale domeinen. Want Proximus wil zijn digitale transformatie versnellen. Dat betekent meer activiteiten automatiseren, flexibeler worden en de kosten drukken. Tegen 2022 moet het nieuwe plan jaarlijks 240 miljoen euro besparen. Geld dat vooral geherinvesteerd zal worden. “Het is niet zo dat Proximus vanaf dan 240 miljoen euro meer winst zal realiseren”, zegt Dominique Leroy.

Share

‘Ik begrijp de emoties die gepaard gaan met onze aankondiging. Maar ik hoop tegelijk dat het mensen ook aanzet om zich te laten omscholen en iets nieuws te leren’

Dominique Leroy, Proximus-CEO

Bij het personeel is de boodschap hard aangekomen. 

nieuws

cult

zine