vacature.com

Ongelukkig op het werk? Voor de Belg geen reden om een andere job te zoeken

- Matthias Van Milders - Bron: vacature.com magazine
1 Agilitas becijferde dat bijna driekwart van de ongelukkige werknemers effectief geen stappen naar een nieuwe job zet. © Shutterstock

Belgen veranderen niet snel van job, ook niet als ze elke maandagochtend met okselfrisse tegenzin een nieuwe werkweek aanvatten. Die rigide werkmentaliteit is trouwens niet nieuw. vacature.com zocht uit waarom zoveel ongelukkige werknemers niets (willen) doen aan hun werksituatie.

De helft van de Belgische werknemers voelt zich maandelijks wel eens slecht op het werk. Voor 10 procent van de Belgen is dat dagelijkse kost. Zeer opvallend: jonge werknemers hebben vaker een slecht gevoel bij hun job. Die cijfers zijn afkomstig van een recent onderzoek van Agilitas (het vroegere T-interim). Het onderzoek bevestigt een trend die zich al langer voordoet op de Belgische arbeidsmarkt: een ‘slecht gevoel’ bij het werk vinden Belgen geen reden om een andere job te zoeken. Agilitas becijferde zo dat bijna driekwart van de ongelukkige werknemers effectief geen stappen naar een nieuwe job zet. Die tendens wordt nog extra bevestigd door een analyse over honkvastheid van het Steunpunt Werk van de KU Leuven. Volgens hun gegevens zat de Belg in 1992 gemiddeld 11 jaar in zijn job, in 2017 was dat 11,3 jaar.

nieuws

cult

zine