Seksisme

Huts: "Moderne vrouw nekt ondernemers"

1 CEO van Katoen Natie Fernand Huts: "Vrouwen zijn te veeleisend geworden." © Thomas Sweertvaegher

Fernand Huts, CEO van Katoen Natie, ziet te weinig jonge ondernemers. In Trends geeft hij daarvoor een opmerkelijke verklaring. "Dat ligt deels aan de rol van de moderne vrouw."

Een economische tocht doorheen de tijd, dat is in essentie de tentoonstelling Voor God & geld in het Gentse Caermersklooster, die Huts mee mogelijk maakte. "Onze regio was het Silicon Valley van de middeleeuwen", zegt hij. "Vlaanderen heeft het kapitalisme uitgevonden."

De toekomst stemt hem een stuk zwartgalliger. Zo werkt de overheid niet mee om een ondernemersklimaat te creëren. Tegelijk legt de CEO ook de schuld bij de moderne vrouw. In al haar emancipatie-ijver is ze er volgens Huts in geslaagd om de man minder ondernemingsgezind te maken. "Vroeger lieten vrouwen veel meer ruimte aan hun mannen om te ondernemen. Ze zijn veeleisender geworden."

Meewerken in huishouden, verlof tijdens schoolvakanties of zelfs thuis zijn in zijn geheel zouden niet te combineren zijn met een bestaan als entrepreneur.

Seksistisch? Het lijkt Huts niet te deren. "Wie vindt dat het niet waar is, hoort bij de happy few. Nu komt qualitytime vóór geld verdienen. Zo gaat de wereld niet vooruit."

nieuws

cult

zine