Economie

Goedkoper op vakantie dankzij sterke euro

- SVG - Bron: Eigen berichtgeving
1 Toeristen in New York. photo news

Goed nieuws voor iedereen die deze zomer buiten de Eurozone op vakantie gaat. Doordat de euro de laatste maanden zo gestegen is, worden reizen naar bestemmingen zoals Amerika goedkoper. Hetzelfde geldt ook voor aankopen via webshops uit desbetreffende landen.

De euro bevindt zich de laatste dagen op haar hoogste niveau in twee en een half jaar tijd tegenover de Amerikaanse dollar. Daardoor beginnen reizen naar Amerika en de aankoop van Amerikaanse producten via webshops aantrekkelijker te worden. Het is echter nog te vroeg om van echte koopjes te spreken, omdat de dollar in het begin van 2015 erg gestegen was.   

"De opmars van de euro is een gevolg van het beter dan verwachte herstel van de Europese economie in combinatie met de uitkomst van een aantal Europese verkiezingsresultaten", verklaart Michiel Verstrepen, econoom bij Degroof Petercam. "Bovendien is de dollar verzwakt doordat het herstel in de Amerikaanse economie gedurende de eerste helft van dit jaar niet spectaculair was en zijn de verwachtingen dat Trump de Amerikaanse economie kan aanzwengelen met investeringen en een grootschalige belastinghervorming afgenomen."   

De euro is niet enkel gestegen ten opzichte van de dollar, maar ook tegenover vele andere munten. Dat betekent dat er een groter vakantiebudget is voor de vele Europese toeristen die deze zomer buiten de Eurozone op vakantie gaan. Naast de VS zijn ook bestemmingen zoals Turkije, Roemenië, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Indonesië nu goedkoper dan vorige zomer.

nieuws

cult

zine