Update

"Vier kandidaat-overnemers voor MS Mode in België"

- Bewerkt door: Redactie - Bron: Belga
4 © Photo News

Er zijn vier kandidaat-overnemers voor de Belgische tak van de kledingwinkelketen MS Mode, die vorige vrijdag failliet werd verklaard. Dat hebben de curatoren woensdag laten weten. "De besprekingen verlopen intensief en constructief", klinkt het. Begin volgende week zou er al meer duidelijkheid moeten zijn.

4 © Photo News
4 © Photo News

Nadat het faillissement van MS Mode België was uitgesproken, zijn de curatoren Joris De Smet en Anthony Houthoofd "meteen actief op zoek gegaan naar mogelijke overnemers".

Ondertussen hebben zich vier potentiële overnemers gemeld, aldus de curatoren. Zij zullen "absolute prioriteit verlenen aan alle scenario's die de beste kansen geven op het behoud van de tewerkstelling. Ook het financiële aspect is uiteraard zeer belangrijk met het oog op de uitbetaling van de schuldeisers, waaronder de werknemers", luidt het.

Wie de kandidaat-overnemers zijn, willen de curatoren niet zeggen. "Ze hebben absolute discretie gevraagd", aldus Joris De Smet.

De curatoren gaven woensdagmiddag de leden van de ondernemingsraad een stand van zaken. Ze willen snel vooruitgang boeken, ook in het belang van het personeel. "We kunnen die mensen niet aan het lijntje houden", zegt De Smet. "Kort na het weekend zou er meer duidelijkheid moeten zijn" over een eventuele overname. Dinsdag is alvast een nieuwe ontmoeting gepland met de vakbondsvertegenwoordigers.

Een van de mogelijke overnemers zou de voormalige eigenaar zijn, de Nederlander Roland Kahn van modewinkelbedrijf Coolinvestment. De vakbonden lieten eerder al weten dat ze in dat geval vrezen voor een doorstart als "MS Mode Bis", met minder werknemers, minder winkels en een meer nadelige arbeidsovereenkomst.

"Het zou een manier zijn voor de voormalige eigenaar om de wetgeving te omzeilen en geen beroep te moeten doen op de wet-Renault", herhaalt de christelijke vakbondsman Jalil Bourhidane. "De belangen van het personeel liggen ons nauw aan het hart", wil curator De Smet daar alleen over kwijt.

MS Mode had 46 winkels in België en was goed voor 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem).

MS Mode België had vorige donderdag aangekondigd het faillissement te moeten aanvragen, omdat de Belgische afdeling geen deel uitmaakt van de doorstart van de winkels in thuisland Nederland.

4 © ANP