Tesla

Elon Musk heeft probleem: bijna kwart bestellingen Tesla geannuleerd

Volgens de Amerikaanse analysewebsite Second Measure heeft bijna een kwart van de Model 3-klanten zijn aankoop bij Tesla geannuleerd. Het bedrijf ontkent, maar de nervositeit neemt toe.

Na productieproblemen, enkele dodelijke crashes met de Autopilot en een woordenwisseling met Wall Street-analisten stapelen zich andermaal donderwolken op boven Tesla, de maker van elektrische auto's. Volgens het bedrijf Second Measure, dat constant miljarden geanonimiseerde betaalkaarttransacties in de Verenigde Staten opvolgt, zou liefst 23 procent van de reserveringen van Model 3 van Tesla zijn geannuleerd. De klanten vroegen hun voorschot van zo'n 1.000 dollar terug.

Share

Als de getallen van Second Measure kloppen, dan zou Tesla in korte tijd meer dan 100 miljoen zijn kwijtgeraakt: het had in totaal 450.000 reserveringen lopen

Onlangs maakte Tesla-topman Elon Musk bekend dat zijn bedrijf de komende jaren alleen maar dure topmodellen zal leveren. Hij had als verklaring dat het bij de actuele productieaantallen onmogelijk is om zich te houden aan de belofte om voor 35.000 dollar een Model 3 te verkopen, zei hij.

nieuws

cult

zine