Brussels Airlines

Na de piloten nu ook boze crewleden bij Brussels Airlines: nieuwe stakingen mogelijk in juni

- Bruno Struys en Lieven Desmet - Bron: Eigen berichtgeving
1 De tweede staking bij Brussels Airlines trof 25.000 passagiers. © Photo News

De directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn vannacht zonder akkoord uit elkaar gegaan. Twee dagen van onderhandelen en staken brachten geen oplossing over de arbeidsvoorwaarden van de piloten. En nu roert ook de crew zich. Volgende maand zijn er nieuwe stakingen mogelijk.

Share

De vakbonden kwamen met een tegenvoorstel met daarin een zogenaamde cao 90 bonus, een loonbonus die gekoppeld is aan een voorafgaandelijk vastgelegd doel

Na een eerdere stakingsdag en een onderhandelingsmarathon op maandag, zaten de vakbonden en directie van Brussels Airlines gisteren opnieuw een hele dag samen. De piloten van Brussels Airlines staakten voor de tweede keer deze week. Net als maandag was driekwart van de vluchten geannuleerd, met 25.000 getroffen passagiers.

De staking is rustig verlopen volgens Kim Daenen, woordvoerder van Brussels Airlines.  Zowat 5.000 passagiers konden wel nog vliegen. “Het is belangrijk dat we tot een oplossing komen”, zegt Daenen. “Alles is bespreekbaar, in de mate van het mogelijke, uiteraard.

zine