Economie

Chinese e-commercegigant Alibaba plant groot distributiecentrum in Luik

2 © REUTERS

Het Chinese Alibaba lonkt naar ons land voor de bouw van een gigantisch distributiecentrum in Luik. Premier Charles Michel (MR) voert daarover gesprekken met topman Jack Ma en die zitten "in een verregaand stadium". Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Share

Op middellange termijn is er zelfs sprake van meer dan duizend banen.

Alibaba is de Chinese tegenhanger van het Amerikaanse Amazon. Het bedrijf is al actief op de Europese markt, maar wil zijn positie versterken. De komst van Alibaba moet op korte termijn enkele honderden jobs opleveren. Op middellange termijn is er zelfs sprake van meer dan duizend banen.

Het bedrijf heeft zijn oog laten vallen op Luik en de bijhorende luchthaven Bierset, die nu al goed verbonden is met China. De Luikse luchthaven maakte vandaag alvast bekend dat het Chinese logistieke bedrijf Cainiao, de logistieke arm van Alibaba, Luik heeft uitgekozen als logistiek knooppunt voor Europa.

2 CEO Jack Ma, oprichter van Alibaba. © photo_news

Cainiao, onderdeel van de Alibaba-groep, is al actief op de Luikse luchthaven met e-commercezendingen, maar door van Luik de Europese hub te maken zal het volume stijgen en zullen meer vluchten worden uitgevoerd tussen Azië en Liège Airport.

Alibaba heeft wereldwijd 60.000 mensen in dienst en heeft een omzet van 12,8 miljard dollar. Het is een van de tien meest gewaardeerde internationale merken, naast Google, Apple, Amazon, Facebook, McDonald's en Microsoft.

nieuws

cult

zine