Bpost

Bpost zoekt duizend extra krachten om pakjesgolf te verwerken

1 Illustration picture shows trucks during the official opening of the brand new sorting office of Brussels Xof B-Post, Friday 20 October 2017. With 80.000 meters square, the new Brussels X is the biggest infrastructure project ever done by B-Post. BELGA PHOTO ERIC LALMAND © BELGA

Bpost is voor de eindejaarsperiode op zoek naar ruim duizend tijdelijke arbeidskrachten. Die moeten de immense piek in pakjes en brieven de komende weken helpen te verwerken.

Voor bpost zijn de eindejaarsfeesten traditioneel een zeer drukke periode. Dat is dit jaar niet anders. In de week voor kerst verwachten we een stijging van ons brievenverkeer met 30 procent en een verdubbeling van onze pakjespost", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

In plaats van 175.000 pakjes per dag verwacht bpost liefst 350.000 colli's te verwerken.

De voorbije kwartalen is de verzending van pakjes een echte groeimotor geworden van het bedrijf, dat zo meeprofiteert van de e-commerce. Maar om die toevloed aan te kunnen zullen dus duizend tijdelijke arbeidskrachten de hele eindejaarsperiode aan de slag moeten.

Sortering en levering

De extra werkkrachten zullen voornamelijk ingezet worden in de sortering, het transport en de levering van pakketjes.

Buiten de piekperiode zijn al zo'n 13.000 man of zowat de helft van het totale personeelsbestand daarmee aan de slag.

Het extra personeel heeft wel geen invloed op het aantal bestelwagens of (brom)fietsen. "Onze huidige vloot volstaat", klinkt het. Bpost beschikt over 7.457 bestelwagens, 1.949 bromfietsen, 394 trucks, 2.733 fietsen, 2.494 elektrische fietsen, 24 elektrische driewielers en 2 eVans. Dagelijks leggen die 700.000 kilometer af.

nieuws

cult

zine