economie

Bouwondernemer Paul Kumpen nieuwe voorzitter Voka

1 Kersvers Voka-voorzitter Paul Kumpen. © Karel Duerinckx

De Limburgse ondernemer Paul Kumpen wordt de nieuwe voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Hij volgt Michel Delbaere op. Dat heeft Voka bekendgemaakt.

Paul Kumpen is sinds 2006 voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Kumpen staat aan het hoofd van het gelijknamige Limburgse familiale bouwbedrijf. Met een omzet van 130 miljoen euro en 400 à 450 werknemers is de bouwgroep actief in infrastructuurwerken, algemene bouwwerken, leidingrenovatie, projectontwikkeling en tunnelling.

In oktober neemt Kumpen het voorzitterschap over van Michel Delbaere, topman van de West-Vlaamse voedingsgroep Crop's. Een belangrijke uitdaging van de nieuwe voorzitter wordt vorm geven aan de nieuwe structuur van Voka.

Kumpen wil ook de eigen studiedienst en denktank verder uitbouwen. Belangrijk wordt ook het concretiseren van beleidspunten van de Vlaamse regering. "Het is één ding om beleidspunten op te nemen als regering. Die moeten ook worden uitgewerkt en geconcretiseerd. We willen daarvoor samenwerken met de regering", aldus Kumpen, die vandaag unaniem werd verkozen door de raad van bestuur van Voka.

nieuws

cult

zine