Portret

Boeing-topman Dennis Muilenburg: de man met een schier onmogelijk plan

- Lieven Desmet - Bron: Eigen berichtgeving

Er zijn mensen die vanaf de eerste dag gewoon weten wat ze met hun leven willen doen. Dennis Muilenburg, CEO van Boeing, is een van die mensen. Al is dat vandaag een niet zo benijdenswaardige job.

Vliegtuigen behoren te vliegen. Als ze dat niet doen, dan heb je niet alleen als passagier een gigantisch probleem. Vraag maar aan Dennis Muilenburg. De Boeing-topman staat voor een schier onmogelijke opdracht.

Share

Muilenburg moet het vertrouwen in zijn zwaar gehavende bedrijf herstellen, en ervoor zorgen dat Boeing als bedrijf het industriële conglomeraat en paradepaardje van ‘America First’ blijft

Ethiopian Airlines-vlucht 302 was een internationale lijnvlucht van Bole International Airport naar Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi. Zes minuten na de start crashte de Boeing 737 MAX. Alle 157 inzittenden kwamen om het leven. Op dat ogenblik verwerd een lokaal menselijk drama tot een gigantische pr-ramp. Amper vijf maanden daarvoor crashte immers ook al een Lion Air-toestel van hetzelfde model in Indonesië.

nieuws

cult

zine