Bitcoin

Bitcoin blijft records breken: virtuele munt is nu meer dan 15.000 dollar waard

1 © ANP XTRA

De bitcoin lijkt niet te stoppen. Afgelopen nacht ging de koers van de virtuele munt in een rotvaart over de 13.000; intussen ligt ze zelfs boven de 15.000 dollar. In een week tijd werd de bitcoin liefst 50 procent duurder. De koersstijging trekt ook criminelen aan: vanochtend raakte bekend dat een bitcoinmarktplaats werd gehackt.

Rond 11 uur stond de koers op 15.075,02 dollar, een nieuw absoluut record.

ASX Ltd., het belangrijkste platform voor aandelen en derivaten in Australië, gaat voortaan blockchain-technologie gebruiken om transacties met bitcoin te verwerken. Dat zou de munt een extra boost kunnen geven, menen analisten. Hetzelfde met een test door het Lightning Network, waardoor er makkelijker met de virtuele munt betaald zal kunnen worden.

Maar er is ook minder goed nieuws: NiceHash, een marktplaats waar de bitcoin wordt verhandeld, werd overvallen door hackers. De schade is nog niet bekend. Het bedrijf is nog aan het uitzoeken hoeveel bitcoincodes de criminelen precies hebben buitgemaakt. De website werd voor 24 uur stilgelegd. Mogelijk zou er bij de diefstal een digitale portemonnee met meer dan 60 miljoen dollar zijn gehackt.

Lees ook: Cybercriminelen willen graantje meepikken van spectaculaire stijging bitcoin

nieuws

cult

zine