Update

Beaulieu America vraagt gerechtelijke bescherming aan

- Bewerkt door: mvdb - Bron: Belga
2 © rv

Beaulieu America heeft bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers onder Chapter 11 van de Amerikaanse faillissementswetgeving. Dat meldt textielbedrijf Beaulieu International Group (B.I.G.), met hoofdkantoor in België, vanavond in een persbericht. B.I.G. benadrukt dat Beaulieu America dezelfde roots heeft, maar onafhankelijk werkt en een andere aandeelhoudersstructuur heeft. "B.I.G. is dan ook niet getroffen door de situatie waar Beaulieu America zich in bevindt", klinkt het.

Het Beaulieu-imperium groeide voort uit het bedrijf dat Roger De Clerck in 1959 oprichtte. In 1991 werd het bedrijf opgesplitst in zeven. Elk van de kinderen kreeg een deel, Roger De Clercq hield zich zelf bezig met de productie van grondstoffen. In 2005 werden vijf van de zeven activiteiten van de oorspronkelijke groep opnieuw samengevoegd tot de Beaulieu International Group. Enkel Domo en de Amerikaanse tak van Beaulieu - die naar dochter Mieke De Clerck ging - zaten daar niet bij.

Het huidige B.I.G., waarvan de dagelijkse leiding niet meer in handen is van de familie-De Clerck, realiseerde vorig jaar een omzet van 1,62 miljard euro. De groep stelt 4.519 mensen tewerk in 25 vestigingen en 14 verkoopskantoren en distributiecentra, verspreid over 15 landen. B.I.G. heeft zelf ook twee 100 procentdochterondernemingen in de VS: Pinnacle Polymers en Beauflor USA. Die staan los van Beaulieu America.

2 Mede-eigenaar Carl Bouckaert van Beaulieu of America nam in 2012 als dressuurruiter deel aan de Olympische Spelen in Londen. Hij is de ex-man van Mieke De Clerck, de dochter van Beaulieu-oprichter Roger De Clerk. © photo_news

nieuws

cult

zine