Economie

Aantal vacatures in Vlaanderen op record

1 © BELGA

Het aantal vacatures dat wordt aangemeld bij de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB is in mei uitgekomen op het hoogste maandniveau ooit. In april werd nog een daling genoteerd, om dan in mei fors toe te nemen tot 23.899, een stijging met 23,6 procent ten opzichte van de maand mei 2016. Dat blijkt uit de statistieken van de VDAB.

Vooral in het tijdelijk circuit was er in mei een opvallende stijging (+39 procent tot 5.835) van het aantal aangemelde vacatures. In het vaste circuit werd een toename met 19,3 procent genoteerd tot 18.064 aangemelde vacatures.

In de twaalf maanden tot en met mei werden er 242.192 vacatures aangemeld, een stijging met 20,7 procent.

De sector "transport, logistiek en post" blijft de sterkste stijger. Ook vanuit de sectoren "vervaardiging van transportmiddelen" en "vervaardiging van machines en toestellen" werden er de laatste 12 maanden beduidend meer vacatures gemeld.

Bij de minder goed scorende sectoren heeft de sector "financiële diensten" tijdens de laatste 12 maanden net iets minder vacatures ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Alle andere sectoren kennen wel een stijging van het aantal ontvangen vacatures in de laatste 12 maanden, maar bij de sectoren "horeca en toerisme", "openbare besturen", "groot- en kleinhandel" en "informatica, media en telecom" blijft de groei van de vraag onder het gemiddelde.

Tijd voor een nieuwe uitdaging?
Bekijk het volledig jobaanbod op vacature.com
Bekijk jobs

nieuws

cult

zine