Economie

40 miljoen Nike-schoenen in Beringse houtfabriek

1 ©REUTERS

Group Machiels gaat de gebouwen van dochterbedrijf Machiels Building Solutions (MBS) in Beringen verhuren aan de logistieke Group Essers, die daar ieder jaar 20 miljoen paar sportschoenen voor Nike gaat stockeren. Dit is goed voor 40 nieuwe jobs. MBS zelf verhuist daardoor naar Genk, waar de hallen van een toeleverancier van Ford zullen gebruikt worden om de productie van elementen voor houtskeletbouw in onder te brengen.

De logistieke groep H.Essers, met hoofdkantoor in Genk, heeft een belangrijk contract afgesloten met de producent van sportartikelen Nike. Meer concreet is H.Essers gevraagd om ieder jaar zo'n 20 miljoen paar sportschoenen van Nike te stockeren en ze aan te voeren in het verdeelcentrum van Nike in Laakdal. H.Essers wil hiervoor kortbij Laakdal en bij de belangrijke verkeersaders (Albertkanaal en E313) gelegen zijn. In dat opzicht heeft de Genkse logistieker de bedrijfshallen van MBS (Group Machiels) in Beringen gehuurd, goed voor een oppervlakte van 25.000 m². Er worden 40 nieuwe jobs gecreëerd door deze opdracht.

Het gevolg is wel dat de fabriek van MBS, waar elementen voor houtskeletbouw geproduceerd worden, naar een andere locatie moet uitwijken. MBS heeft hiervoor een hal op het oog in de buurt van Ford Genk. Eens de handtekeningen gezet, wil MBS de 2 productielijnen gefaseerd naar Genk verhuizen. Group Machiels hoopt hier eind april mee klaar te zijn.