Bedrijven

Start-uppen doe je zo

3 Net als de vijftien andere start-ups zullen Ruth en Stijn van Small Teaser in New York gelijkgestemde ondernemers bezoeken. © Senne Van der Ven

Zestien Belgische start-ups stappen vandaag op het vliegtuig naar New York, waar ze een week lang ondergedompeld worden in de 'start-upscene'. Een overvolle agenda met ontmoetingen en bedrijfsbezoeken moet hen helpen zich uit de Vlaamse klei los te trekken. We stellen u alvast drie jonge initiatieven voor.

Spelenderwijs dyslexie aanpakken

3 © Senne Van der Ven

Kinderen die kampen met dyslexie moeten nu lange en vaak saaie oefensessies doorstaan om hun lees- en schrijfproblemen aan te pakken. Bovendien zijn de huidige toepassingen en technieken al jaren oud. Kan en moet beter, vond Hannes Hauwaert, die zelf zware dyslexie had en extra oefeningen moest doen terwijl andere kinderen konden spelen. "Hannes had als afstudeerproject het idee om een game te ontwikkelen die motiverend en leuk is voor de kinderen en tegelijkertijd hun leesproblemen aanpakt", legt Gilles Goessens uit, die onder andere samen met Hauwaert Happs oprichtte.

nieuws

zine