Auto

Oldtimers, meer dan ooit slimme investering

Wagens kunnen in vijf jaar tijd tot 40 procent meer waard worden

1 © epa

Elk jaar komen er in ons land zeven- tot achtduizend oldtimers bij. Zij zijn in handen van liefhebbers, maar ook van speculanten. Waardestijgingen tot 40 procent in vijf jaar tijd zijn immers mogelijk.

Share

Het duurt niet meer zo heel lang voor we allemaal zelfrijdende auto's bezitten. Oldtimers zullen dan nog meer gewenst zijn

Tony Verhelle, AutoGids

Oldtimers zijn in trek. Niet alleen vindt in november een grote oldtimerbeurs op de Brusselse Heizel plaats, ook wordt nu duidelijk dat ons land aan het einde van vorig jaar 80.000 van zulke auto's telde. Daar komen jaarlijks zo'n 7.000 à 8.000 auto's bij, meldt De Tijd. Oldtimers zijn auto's van 25 jaar of ouder.

Verreweg de meeste daarvan komen terecht bij liefhebbers, die de wagens opknappen en af en toe een plezierritje maken. Een kleiner deel is in handen van speculanten.

"Door de lage rente zijn spaarboekjes een stuk minder interessant geworden en dat heeft voor een grotere interesse in oldtimers gezorgd", zegt Tony Verhelle, hoofdredacteur van AutoGids, die aangeeft dat er winsten tot 40 procent in vijf jaar tijd kunnen worden gerealiseerd.

cult

zine